Och DÄR fick han eget telefonnummer

I ett tidigare inlägg skrev jag om hur vi låtit Oscar ha Ronnys gamla telefon med ett tvillingkort från Ronnys abonnemang.  Det gjorde att han kunde surfa från Ronnys surf, ringa genom facetime och skicka meddelande genom imessenger. Detta medförde att han endast kunde ha kontakt med de som har iphone.

Men efter att, dels Oscar själv, men också mormor, morfar och jämnåriga kusinen som alla tre har android påtalat att de också vill kunna messa med honom så vek sig hans mor och far till slut. Nu tecknade vi ett abonnemang via hallon och nu har han alltså sitt eget telefonnummer och har precis samma förutsättningar som vem som helst med en smartphone. Med detta kommer ansvar både för honom och för oss. Det lös igenom ganska tydligt hur liten han fortfarande är då vi flera gånger fick förklara för honom vad ett telefonnummer är och varför alla måste ha ett telefonnummer. Vi tänker att det är självklart men det är inte helt lätt att förstå för en som nyss fyllt åtta. Än så länge är det ingen större förändring för honom mot hur han haft det innan. Skillnaden är att han nu kan ha kontakt även med de utanför Iphone-bubblan.

Fortfarande är det vi som har kontrollen över vad han laddar ner för något. Laddar han ner något från appstore så skickas det en begäran från Oscar till mig och Ronny och vi kan gå in och se vad det är och sedan godkänna, om vi då tycker det är ok. DET tycker jag känns himla bra. Från första början har vi pratat om vad han använder telefonen till och det kommer jag självklart fortsätta med. På det viset kommer det inte bli konstigt för honom. Oscar är nog en av få åttaåringar som redan fått flertalet lektioner om hur det kan vara på nätet och vad man ska tänka på. Tummen upp för det och tummen upp för alla andra föräldrar som kör i samma anda!! Tillsammans online!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.