500 på två dagar

I vackra pampiga Norråsaskolan i Nässjö har jag varit i två dagar. Uppdraget var 12 föreläsningar på två dagar och det mäktar jag såklart inte med. Därför fick jag ta hjälp av min kära kollega Nisse som får hoppa in och hjälpa till ibland och det är lika tacksamt varje gång. Även då jag får uppleva otroligt många fina möten med nya människor så finns det en saknad av det där kollegiala som jag hade innan på polisen. De här gångerna när Nisse är med då får man ju lite av det och vi har fantastiskt trevligt när vi jobbar ihop. Igår betade vi av fyra föreläsningar var för skolans sjuor och åttor innan vi gemensamt tog oss an pedagogerna och sedan på kvällen även föräldrarna.

Gårdagens Lajks-team, jag och Nisse

Sex föreläsningar på en dag är lite väl mycket och det märktes då föräldrarna kom på kvällen. Över hundra stycken hade anmält sig och det känns lika fantastiskt varje gång när det finns ett sådant engagemang från föräldrarnas sida. De här föräldrarna fick uppleva föreläsningen på ett lite annat sätt än det jag vanligtvis levererar. Vi svävade iväg ibland på både det ena och det andra men jag tror det var uppskattat, lika mycket för dem som för oss. Det är väl också ett tecken på att vi börjar bli ganska varma i kläderna med det vi håller på med. Kul var det i alla fall.

Efter att ha varit igång i 14 timmar så väntade hotellet som lägligt nog hade en bubbelpool som bara stod och väntade. Där hamnade jag och unnade mig lite härlig avkoppling bland bubblorna. Idag var det sedan dags igen för resten av eleverna innan jag kunde styra mot Växjö igen. Riktigt trevliga dagar i Nässjö!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.