Roblox

Har tidigare skrivit om hur jag eller Ronny måste godkänna Oscars spel/appar som han vill ladda ned. Det är väldigt bra absolut men när det blir mycket och det oftast är barntillåtet så går det av bara farten att godkänna. Vid att tillfälle hade jag tydligen godkänt spelet ”Roblox”. Åldersgränsen för det var 12+ och det är en superstor spelplattform innehållandes tusentals spel. DET tog inte jag reda på när jag godkände och jag kollade inte ens åldersgränsen för jag bara antog att det var okej, mycket för att framsidan ser ut som en legogubbe i någon form.

I Roblox kan man alltså prova på massa olika spel och flertalet innehåller realistiskt våld och därav åldersgränsen. Jag pratade med Oscar om detta ikväll när han skulle sova och frågade han hur det fungerade. Jag trodde ju att det endast var ett spel men han förklarade att man kunde välja på olika och väldigt snabbt sade han att han inte spelade några mördarspel. ”Så det finns mördarspel i det” frågade jag och nickandes förklarade att han sett ett par kompisar spela det men att de inte gjorde det längre (eller hur att inte han har provat). Han sade också att man kunde chatta med andra. Att någon hade skrivit något till han men att det var på engelska och att han inte förstod. Vi kom gemensamt fram till att han inte skulle svara om någon skrev något och att det bara var sådana spel för hans ålder som gällde.

Jag gick in och läste lite om det ikväll och för att chatta och kunna ha koll på kompisar behöver du skapa dig ett eget konto vilket han inte gjort. Det kändes rätt tryggt på ett sätt och han får behålla Roblox men vi kommer prata vidare om det och vilka spel det är han spelar. Nu vet jag i allafall vad det är för något och nästa gång han ska ladda ner något kommer jag vara mer uppmärksam.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.